خود درگیری سروش

عبدالکریم سروش درباره عملکرد خود در ستاد "انقلاب فرهنگی"، مدعی شده که فقط "خبرهای این ستاد" را شنیده است.

به گزارش شبکه ایران، عبدالکریم سروش، یکی از نظریه‌پردازان اصلاحات، در گفت‌وگویی که با یکی از رسانه‌های خارجی انجام داده است، منکر اقدامات و سخنان خود در "ستاد انقلاب فرهنگی" در روزهای ابتدای انقلاب اسلامی شد.

سروش در این گفت‌وگو که متن کامل آن در ماهنامه "مهرنامه" منتشر شده است، درباره عملکرد خود در این ستاد مدعی شده که فقط "خبرهای این ستاد" را شنیده است.

وی، اساسا نقش خود در ستاد انقلاب فرهنگی را تکذیب کرده و در این‌باره اعلام کرده است: "چیزی به نام انقلاب فرهنگی در کشور اتفاق افتاد. من خودم وقتی در دانشگاه تربیت معلم بودم، خبرهایش را شنیدم و حوادثش را دیدم. کسانی در شهرهای مختلف تصمیم گرفتند که در دانشگاه‌ها چیزی به وجود بیاورند به نام انقلاب فرهنگی و هدفشان این بود که دروس دانشگاهی را اسلامی کنند".

این اظهارات سروش در حالی صورت می‌گیرد که برنامه "دیروز امروز فردا" که از ابتدای دهه فجر هر شب از شبکه سوم سیما پخش می‌شد و به بررسی وقایع ابتدای انقلاب می‌پرداخت، در یکی از برنامه های خود به تحلیل ارتباط نهاد دانشگاه با انقلاب اسلامی و مساله مهم "انقلاب فرهنگی" پرداخت.

در این قسمت، فیلمی از جلسات شورای انقلاب فرهنگی که در سال 1359 برای بازنگری در دروس دانشگاهی ایجاد شده بود پخش شد.

مساله جالبی که در حین پخش این فیلم، مخاطب را جذب می‌کرد، حضور برخی از چهره‌هایی بود که امروزه خود را به عنوان "روشنفکر" و همراهان سابق خود را "متحجر" معرفی می‌کنند.

در این تصاویر، از عبدالکریم سروش به عنوان "عضو اصلی" ستاد مذکور که وظیفه تصفیه و گزینش اساتید دانشگاه‌ها را بر عهده داشتند نام برده شد و سیمای وی نمایش داده شد.

سروش در این فیلم چند دقیقه‌ای اعلام کرد برای رسیدن به اهداف انقلاب اسلامی، ستاد مذکور تشکیل شده است و شخصاً کار برنامه ریزی، ادغام و انحلال برخی مراکز آموزشی را برعهده دارد.

اگر چه بارها و بارها طی سال‌های متمادی رهبر انقلاب از ضرورت جنبش نرم افزاری و تجدیدنظر در مفاهیم سکولار علمی سخن به میان آوردند، اما برخی افراد که از آغاز، برداشت نادرستشان از تحول در این میدان مشکل ساز شده بود (نظیر موضوع انقلاب فرهنگی)، در سال‌های اخیر از مواضع پیشین خود ابراز برائت کرده و به مخالفت با اصل این موضوع پرداخته‌اند.

فیلم مذاکرات ستاد انقلاب فرهنگی در رسانه ملی نشان داد مدعیان روشنفکری که در حال حاضر علاقه زیادی به غرب پیدا کرده‌اند، در سال های نه چندان دور، درصدد برخورد حذفی با مخالفان خود بوده‌اند.

فعالان سیاسی معتقد هستند افرادی که در سال‌های ابتدایی انقلاب، مواضع تند و متحجرانه داشتند و برخلاف نظرات امام عمل می‌کردند، در حال حاضر به افرادی لیبرال تبدیل شده‌اند که از طرف دیگر بام افتاده‌اند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد